Thermostatele au sarcina de a menține temperatura camerei sau temperatura de refrigerare la un anumit număr de grade. Acest lucru este deosebit de important pentru bere, deoarece numai berea rece are un gust foarte bun. Iar termostatele sunt extrem de practice pentru a menține băutura la temperatura optimă chiar și în timpul răcirii.
Regulatoare de temperatură
Thermostatele sunt controlere de temperatură care utilizează senzori pentru a detecta temperatura ambientală curentă. De asemenea, termostatele pot fi utilizate pentru a seta o valoare țintă care trebuie să fie atinsă în orice moment. Prin urmare, termostatele reglează temperatura camerei, indiferent dacă aceasta se află în camera rece sau în compartimentul frigorific pentru băuturi. Termostatele sunt adesea încorporate direct în sistemele de refrigerare și sunt, prin urmare, una dintre cele mai importante componente ale sistemului.
Un termostat de gheață măsoară temperatura gheții până la 12°C. Un termostat de dezghețare informează cu un sunet de alarmă dacă este prea cald. Iar termostatele universale pentru frigidere arată temperatura de congelare. Termostatele ajută la servirea unei beri reci și proaspete în orice moment, nu numai în industria de catering, ci și în gospodăriile private.
Temperatura potrivită a berii
Obiectivul este de a folosi termostate pentru a menține berea la temperatura perfectă în timpul răcirii. La urma urmei, cine vrea bere caldă în pahar? Berea are rapid un gust de vechi dacă este prea caldă. De regulă, o bere ar trebui servită la șapte până la nouă grade, adică la temperatura frigiderului, uneori puțin mai rece în zilele călduroase de vară. Fiecare bere are nevoie de o temperatură ușor diferită pentru a-și dezvolta pe deplin aroma. Prin urmare, cu ajutorul termostatelor, puteți regla perfect răcirea în funcție de soiul "dumneavoastră". O Pilsner are cel mai bun gust la șapte până la nouă grade, în timp ce soiurile mai puternice, cum ar fi berile tari, pot fi puțin mai calde, iar berile mai ușoare puțin mai reci.
Berea trebuie să fie întotdeauna la temperatura potrivită, nici prea caldă, nici prea rece. Dacă berea este prea caldă, va fi prea multă spumă. De aceea, există numeroase sisteme de răcire. Apoi folosiți termostate pentru a verifica dacă băutura a atins temperatura dorită.
Berele nu trebuie niciodată răcite sau încălzite prea repede. Prin urmare, trucul de a pune berea în congelator pentru o perioadă scurtă de timp nu este recomandat. Mai degrabă, ar trebui să folosiți termostate pentru a asigura temperatura ideală încă de la început. Cel mai bine este să depozitați berea într-un mediu răcoros și întunecat, de exemplu în pivniță. Și în acest caz este esențial să se acorde atenție temperaturii ambiante potrivite.